3 Insentif Bisnes Dalam Shaklee Yang Awesome

Masa awal-awal join bisnes Shaklee, saya hanya fokus untuk dapat duit tambahan sahaja. Tak berapa cakna tentang apa sebenarnya yang Shaklee boleh offer pada pengedar-pengedarnya. Sampai lah pada suatu masa upline saya bercerita tentang kelebihan jadi dalam Shaklee. Masa tu barulah terbuka mata rupanya banyak insentif Shaklee berikan kepada para pengedar yang aktif. Kalau korang …

menu sahur sihat

Idea Menu Sahur Sihat

Cara paling mudah untuk kekal sihat semasa berpuasa adalah jangan pernah meninggalkan sahur. Sama seperti sarapan pagi, sahur adalah bahagian terpenting untuk menambah pengambilan tenaga selama seharian sehingga tiba waktu berbuka. Pengambilan menu yang sihat semasa sahur dengan memberi perhatian kepada pengambilan nutrisi seimbang daripada karbohidrat kompleks, serat dan protein. Kita boleh mengambil makanan seperti …

Kolagen – Protein Paling Banyak dalam Badan

Kolagen adalah sejenis protein yang paling banyak terdapat pada haiwan vertebrata atau haiwan bertulang belakang seperti ikan, amfibia, reptilia, burung dan mamalia termasuk manusia. Jaringan kolagen merupakan struktur asas dalam kulit, tendon, tulang, membran dan tisu penghubung . Kolagen membentuk komposisi 30% daripada tubuh badan manusia sendiri. Terdapat 28 jenis kolagen sebenarnya dalam badan. Dari …

Intermittent Fasting Ada Keburukan?

Kalau korang perasan, lately banyak je kita dengar pasal Intermittent Fasting (selepas ini akan disebut IF) ni. Malah saya sendiri pun pernah menulis mengenai IF ni. Dan kebiasaannya kita tau banyak je manfaat yang boleh kita perolehi bila kita mula berIF ni. Tapi pernah tak korang tau sebenarnya Intermittent Fasting ni pun ada keburukannya. Nak …

Hello New You, Set Kurus Shaklee

Set Hello New You untuk Kurus Sebelum Raya

Bila sebut bab kurus ni ramai yang berimpian nak kurus. Dan yang lebih ramai, adalah mereka yang nak kurus dengan cepat. Kurus ekspress orang kata. Tu yang keluar pelbagai jenis diet kat luar sana. Ada atkins diet, diet mengikut jenis darah, diet low carbo dan bermacam-macam jenis diet kalau kita google. Tak kurang juga mereka …