amalan gaya hidup sihat

5 Amalan Gaya Hidup Sihat Yang Praktikal

Dah menghampiri pertengahan 2023. Kita sering mendengar tentang kepentingan gaya hidup sihat kepada remaja, belia, remaja dan semua lapisan atau golongan masyarakat di kaca televisyen, majalah mahupun corong radio. Selepas pandemik Covid-19 ketara impak Stay-At-Home kepada kualiti hidup dan kesejahteraan. Gaya hidup sihat ni bukan sahaja kita menumpukan bab kesihatan fizikal semata tapi bila kita …

Set Hello New You untuk Siapa?

Sebelum ni saya pernah menulis tentang manfaat Set Hello New You ni. Tapi sebenarnya set ni memang untuk orang yang nak kurus je ke atau sesiapa pun boleh ambil set ni? Jadi harini saya nak sharekan siapakah mereka yang boleh menggunakan Set Hello New You dan beberapa testimoni pengguna set ini. Teruskan membaca ya. Berdasarkan …

Intermittent Fasting Ada Keburukan?

Kalau korang perasan, lately banyak je kita dengar pasal Intermittent Fasting (selepas ini akan disebut IF) ni. Malah saya sendiri pun pernah menulis mengenai IF ni. Dan kebiasaannya kita tau banyak je manfaat yang boleh kita perolehi bila kita mula berIF ni. Tapi pernah tak korang tau sebenarnya Intermittent Fasting ni pun ada keburukannya. Nak …

Hello New You, Set Kurus Shaklee

Set Hello New You untuk Kurus Sebelum Raya

Bila sebut bab kurus ni ramai yang berimpian nak kurus. Dan yang lebih ramai, adalah mereka yang nak kurus dengan cepat. Kurus ekspress orang kata. Tu yang keluar pelbagai jenis diet kat luar sana. Ada atkins diet, diet mengikut jenis darah, diet low carbo dan bermacam-macam jenis diet kalau kita google. Tak kurang juga mereka …

Intermittent Fasting dan Set Kurus Shaklee – Kombo Terbaik

Badan berat. Selalu kena tinggal bila berjalan beramai-ramai. Kena ejek “kenderaan berat”.¬†Benda yang biasa dialami oleh mereka yang berbadan ‘comel’. Slogan “gemuk is awesome” hanyalah penyedap kata. Hakikatnya hanya mereka sendiri yang merasai jerih perit bila berbadan besar ni. Pernah ke terbayang dari kurus jadi membesar bagai juara. Berat saya pernah mencecah 78kg. Hasil pengambilan …

Intermittent Fasting – Perjalanan Awal

¬†Intermittent fasting atau IF. IF? IF ni apa? Sebelum saya menulis lebih panjang,meh saya kongsikan IF ni apa. Intermittent Fasting (IF) bermaksud puasa dalam tempoh tertentu dan pengambilan minuman seperti air kosong dan minuman tanpa gula (teh hijau, kopi kosong dan lain-lain minuman yang tanpa kalori serta gula) dibenarkan dalam tempoh berpuasa. Tempoh puasa pula …