renewal shaklee

Cara Mudah Nak Renew Keahlian Shaklee!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Kalau korang seorang PENGGUNA SHAKLEE TAPI BELUM JADI AHLI, saya sangat sarankan korang register sebagai AHLI SHAKLEE yang sah, walaupun hanya nak makan sendiri. Taknak bisnes pun takpe, memang bagus jadi ahli Shaklee tau! Ini adalah supaya korang dapat semua kelebihan sebagai ahli Shaklee. Mula-mula maybe korang nak cuba je. Nak tengok keserasian badan dengan …

cash rebate shaklee

Dapat Cash Rebate dan Makan Vitamin Free!

Assalamualaikum korang. Masih dalam mood berhari raya ke? Alhamdulillah harini dah masuk bulan baru iaitu Zulkaedah dan ia merupakan salah satu bulan haram dalam kalendar Hijrah. Zulkaedah juga turut dikenali dengan nama bulan haji kerana pada bulan ni, bermula perjalanan para duyufurrahman menuju ke Haramain dengan niat menunaikan rukun Islam kelima iaitu haji. Buat mereka …

Set Hello New You untuk Siapa?

Sebelum ni saya pernah menulis tentang manfaat Set Hello New You ni. Tapi sebenarnya set ni memang untuk orang yang nak kurus je ke atau sesiapa pun boleh ambil set ni? Jadi harini saya nak sharekan siapakah mereka yang boleh menggunakan Set Hello New You dan beberapa testimoni pengguna set ini. Teruskan membaca ya. Berdasarkan …

Juadah Open House Hari Raya Yang Meriah

Sambutan hari raya yang lalu merupakan antara pengalaman terbaru buat saya. Jika sebelum ini, saya biasa beraya di negeri-negeri yang terletak di utara Malaysia, tapi kalini saya diberi kesempatan oleh Allah untuk merasai suasana beraya di negeri di bawah bayu pula. Kebanyakan juadah ketika beraya ni dimonopoli oleh mereka yang berbangsa Bugis. Di Sabah, kaum …

Indahnya Raya Bersama Shaklee

Assalamualaikum semua pembaca blog saya. Rasanya belum terlambat untuk saya mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri. Harini dah masuk hari ke9 dalam bulan Syawal. Sekejap je kan. Rasa macam baru je puasa ni dah raya pulak. Alhamdulillah kali ni giliran beraya di bumi borneo. First time la kiranya saya beraya di sini. Pengalaman pertama yang mengujakan. …

Hari Raya Aidilfitri – Makna dan Sejarah Awal

Hari Raya Aidilfitri adalah salah satu daripada 2 hari raya yang dianugerahkan oleh Allah ke atas umat Islam. Di Malaysia, ia juga turut dikenali sebagai raya puasa ataupun hari lebaran. Lazimnya ketika hari raya aidilfitri, budaya saling kunjung mengunjung, bermaafan serta bersilaturahim antara intipati yang diterapkan dalam budaya masyarakat Islam di negara kita. Maksud Aidilfitri …

3 Insentif Bisnes Dalam Shaklee Yang Awesome

Masa awal-awal join bisnes Shaklee, saya hanya fokus untuk dapat duit tambahan sahaja. Tak berapa cakna tentang apa sebenarnya yang Shaklee boleh offer pada pengedar-pengedarnya. Sampai lah pada suatu masa upline saya bercerita tentang kelebihan jadi dalam Shaklee. Masa tu barulah terbuka mata rupanya banyak insentif Shaklee berikan kepada para pengedar yang aktif. Kalau korang …

murug turug

Murug Turug Eco-Tourism, Tamparuli – Kehebatan Ciptaan Ilahi

Sebelum ni saya throwback kisah saya dan suami hiking Bukit Merah Karambunai. Hari ni saya nak ajak korang saksikan keindahan dan nikmat anugerah dan kebesaran Allah akan ciptaanNYa. Tempat yang saya nak kongsikan dengan korang namanya Murug Turug. Eko Pelancongan Murug Turug atau juga Murug Turug Eco-Tourism (MTET) adalah salah satu tempat menarik yang boleh …