Kesihatan, Produk Shaklee, Shaklee

Vitamin Buat Wanita – Kerana Dirimu Begitu Berharga

Tubuh badan manusia itu boleh diibaratkan sebagai sebuah jentera atau mesin dengan sistem serta fungsi yang akan mula merosot dan menurun prestasinya seiring dengan perjalanan waktu. Bagi wanita yang sedang di dalam era 30-an, wajar bersiap sedia dengan lebih awal lagi sebelum masuk era 40-an. Ini dapat membantu tubuh badan seseorang wanita beradaptasi dengan perubahan secara lebih baik.

Ini kerana menjelang usia 40-an, tubuh badan wanita itu akan sangat hampir atau telah memasuki kategori perimenopause – suatu tempoh sebelum berlakunya menopause. Dalam usaha untuk mengelak dan mencegah ia daripada jadi lebih teruk, wanita lingkungan 40an perlu mengambil suplemen. Nak tau apa vitamin yang bagus diamalkan oleh wanita? Jemput baca penerangan di bawah ya berkaitan vitamin untuk wanita.

multivitamin shaklee

Vita-lize

Vita-lize ialah multivitamin Shaklee untuk dewasa. Ia perlu diambil 2 tablet setiap hari bersama makanan. Berbanding multivitamin jenama lain, Vita-lize Shaklee mempunyai mineral penting yang lengkap untuk tubuh badan. Setiap hidangan membekalkan 25 jenis vitamin dan mineral penting. Untuk setiap 2 tablet Vita-lize membekalkan 600mcg asid folik dan vitamin B. Yang menariknya Vita-lize mempunyai sistem penghantaran salutan mikro berpaten yang direka untuk memastikan penyerapan asid folik secara optimum.

Untuk seorang wanita, kandungan asid folik penting terutamanya untuk ibu mengandung. Bagi wanita hamil, keperluan untuk vitamin B terutamanya vitamin B9 (asid folik) dan vitamin B12 adalah tinggi untuk menyokong pertumbuhan janin dan mengelakkan kecacatan bayi. Vitamin B6 juga didapati boleh membantu meningkatkan berat lahir (birthweight) bagi bayi yang baru lahir.

Omega Guard

Mungkin sudah diketahui ramai, Omega 3 atau fish oil sangat bagus untuk meningkatkan tahap kesihatan jantung serta mengurangkan serangan jantung dalam kalangan wanita. Hal ini kerana, wanita berpotensi tinggi untuk kerap mendapat serangan jantung selepas menopause. Kajian menunjukkan bahawa wanita yang mengambil asid lemak fish oil ini dengan kadar yang tinggi boleh mengurangkan 50% risiko mendapat serangan kanser payudara. Hal ini kerana kandungan DHA dalam Omega 3 berfungsi sebagai anti-radang semula jadi bagi melawan kanser.

Pengambilan Omega 3 ketika hamil sangat disarankan bagi meningkatkan tahap perkembangan otak bayi dalam kandungan. DHA dapat membantu perkembangan otak yang sempurna, mencergaskan otak serta kesihatan mata dan motor. Pengambilan Omega 3 juga dapat membantu mengimbangi tekanan darah si ibu dan juga kesihatan bayi dalam kandungan. Ia turut membantu ibu hamil dari mengalami keadaan pre-eclampsia.

GLA

GLA (Asid Linolenik Gamma) Complex. GLA adalah asid lemak penting Omega-6 yang mengawal-atur pelbagai proses tubuh. Malah, ia amat bermanfaat untuk setiap wanita di semua peringkat umur. GLA Complex mempunyai keistimewaan yang tersendiri, dimana ia mempunyai kepekatan GLA yang tinggi iaitu 17 peratus hingga 25 peratus. GLA Complex diperolehi daripada minyak Borage, tulen dan semula jadi dalam bentuk yang mudah diserap. GLA Complex diformulasi khas dengan gabungan GLA (asid lemak Omega-6), minyak biji bunga matahari (satu lagi sumber asid lemak Omega-6) dan Vitamin E untuk mengekalkan kesejahteraan dan kesihatan kulit.

Untuk seorang wanita, GLA membantu mengawal dan mengatur kitaran haid. Ia juga membantu meningkatkan kesuburan. GLA Complex juga turut membantu melegakan PMS. Kandungan GLA turut membantu melegakan tanda-tanda menopause.

Ostenutrix

OsteNutrix kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. OsteNutrix diperbuat daripada mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati. OsteNutrix mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin , zink, kuprum, mangan dan boron.

Pentingnya OsteNutrix untuk wanita adalah kerana komposisi kalsium dan magnesium yang sangat membantu dalam penjagaan tulang serta otot. Setiap bulan, seorang wanita akan kehilangan jumlah kalsium yang besar iaitu melalui darah haid. Dan kehilangan kalsium ini perlu diganti. Pengambilan 3 biji OsteNutrix setiap malam membantu memastikan kandungan kalsium dan mineral lain mencukupi

Wanita hamil dan berpantang sangat digalakkan untuk mengambil OsteNutrix kerana ia membantu mengelakkan masalah sembelit, lenguh badan serta meningkatkan kecergasan tubuh badan. Ia turut membantu mengelakkan masalah tekanan darah tinggi atau pre-eklampsia semasa hamil. Magnesium di dalam OsteNutrix membantu dalam pengawalan tekanan darah.

Yang berminat nak dapatkan produk Shaklee jom klik terus di sini untuk BELI PRODUK SHAKLEE .Atau bagi mereka yang berminat nak Join Shaklee bersama saya boleh klik di sini pula JOIN SHAKLEE.

#projekmegablog
#shakleethrive2023
#shakleetriumph2023
#blogmegashaklee
#pengedarshakleekotakinabalu
#shaklee
#NextLevelBlogging

Nur Adha @Adden
Hidup untuk memberi
Shaklee Kota Kinabalu
0197987970

Penafian: Segala testimoni/ penulisan tentang produk yang dikongsi di blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatanSegala kesembuhan hanyalah dari Allah jua, suplemen hanya sebagai ikhtiar zahir sahaja.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *