Kesihatan, Produk Shaklee, Shaklee, Vivix, Res-V

Keunikan Vivix – Anggur Muscadine bahan rahsia

Vivix adalah antara produk premium yang pernah dihasilkan oleh Shaklee. Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

keunikan vivix

Korang nak tau tak, keunikan Vivix ni adalah kerana salah satu bahannya sangat istimewa. Anggur muscadine atau dalam Bahasa Melayu dikenali sebagai anggur muskat. Anggur ini pada awalnya tumbuh meliar. Antara 8000 jenis anggur di dunia, Anggur muscadine inilah yang paling sukar ditemui. Selain itu, saiznya juga antara yang terbesar iaitu sebesar bola golf.

Anggur muscadine ni kulit dan bijinya lebih tebal dari anggur lain. Yang menariknya kulit dan biji anggur muskat ni mempunyai kandungan antioksidan yang paling tinggi. Ciri uniknya menjadikan tumbuhan ini berdaya tahan terhadap serangga perosak dan mampu hidup dalam keadaan panas dan berpasir. Oleh kerana saiznya yang besar, kulitnya yang tebal serta kandungan antioksidan yang tinggi pada bahagian kulit dan bijinya, maka ia menarik minat para saintis Shaklee untuk menghasilkan produk minuman botani yang mempunyai khasiat antioksidan yang tinggi.

keunikan vivix

Anggur muscadine ini juga mempunyai kandungan ekstra kromosom iaitu 20 berbanding 19 kromosom pada anggur jenis lain. Keunikan kromosom ini membolehkan Anggur muscadine untuk menghasilkan kandungan asid elagik yang paling tinggi. Asid elagik ini adalah sejenis polifenol yang dikatakan sangat kuat dan bagus untuk fungsi anti radang, anti bakteria dan anti viral.

Kalau korang nak tau juga, Anggur muscadine ni sangat tinggi nilai ORAC. Apa tu ORAC? ORAC, singkatan untuk Oxygen Radical Absorbance Capacity, ialah analisis tabung uji yang mengukur jumlah kuasa antioksidan makanan dan bahan kimia lain. Pengukuran ORAC telah dicipta di Universiti TUFTS untuk USDA, untuk menjadi cara yang boleh dipercayai untuk menentukan kapasiti antioksidan dalam makanan. FDA mengesyorkan 3,000-5,000 makanan penarafan ORAC setiap hari untuk kesihatan yang optimum. Semakin tinggi skor, semakin kuat antioksidan di dalam makanan tersebut.

keunikan vivix

Menurut Brunswick Biomedical Laboratories of Wareham, Massachusetts pada tahun 2003, anggur muscadine mempunyai kandungan ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity) yang tertinggi antara yang mereka pernah kaji. 6-8 kali ganda lebih tinggi berbanding BLUEBERRIES.

Bagi saya sangat berbaloi untuk kita amalkan VIvix Shaklee ni, kena dengan harganya, malahan kualiti pun terbaik. Saintis Shaklee dah tolong pilihkan untuk kita ramuan terhebat, kita dapat manfaat polifenol yang super banyak, telah dikaji dari segi keberkesanan dan juga keselamatannya.

Jika ada yang ingin tahu berkenaan bisnes Shaklee boleh je klik di sini Shaklee Bisnes Online. Dan jika nak tau apa kelebihan join Shaklee sebagai ahli boleh baca di sini pula Kelebihan Jadi Ahli. Jika korang rasa nak mendaftar tapi belum mendaftar ahli? Klik sini. Pendaftaran hanya RM35 sahaja sekarang ni. Jangan lepaskan peluang dengan klik link kat bawah ni tau.

https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=852417

Pengedar Shaklee Inanam

Yang berminat nak dapatkan produk Shaklee jom klik terus di sini untuk BELI PRODUK SHAKLEE .Atau bagi mereka yang berminat nak Join Shaklee bersama saya boleh klik di sini pula JOIN SHAKLEE.

#projekmegablog
#shakleethrive2023
#shakleetriumph2023
#blogmegashaklee
#pengedarshakleekotakinabalu
#shaklee
#NextLevelBlogging

Nur Adha @Adden
Hidup untuk memberi
Shaklee Kota Kinabalu
0197987970

Penafian: Segala testimoni/ penulisan tentang produk yang dikongsi di blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatanSegala kesembuhan hanyalah dari Allah jua, suplemen hanya sebagai ikhtiar zahir sahaja.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *