Res-V Shaklee
Produk Shaklee, Shaklee

Jom Kenali Produk – ResV – Sumber Polifenol Terbaik

Kajian saintifik menunjukkan bahawa amalan diet yang kaya dengan polifenol tumbuhan bagi jangka masa panjang menguatkan sistem pertahanan badan kita. Sebelum kita pergi lebih lanjut tentang polifenol, mari kita kenal dengan produk yang kaya polifenol yang dikeluarkan oleh Shaklee. Apa produknya? Terdapat 2 produk iaitu Vivix dan RES-V. Tapi harini saya nak bercerita tentang Res-V.

Shaklee menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan segala kebaikan polifenol dalam ResV supaya anda boleh menikmati kandungan nutrisi dan manfaatnya secara sepenuhnya. Res-V disokong oleh 6 paten.

Res-V Shaklee

Apakah itu Res-V?

ResV diformulasi secara saintifik untuk menyokong kesihatan menyeluruh dan mengekalkan keremajaan serta kehidupan yang bertenaga. Ia diperbuat daripada campuran proprietari, dengan gabungan polifenol semula jadi dan ekstrak botanikal dari Anggur Muscadine, Knotweed Jepun, Anggur Pomace, Delima, Chebulic Myrobalan, Anggur Hitam, Anggur Merah dan Lobak Ungu.

Anggur Muscadine

Mengandungi sifat antioksidan dan kepekatan tinggi asid elagik dan elagitanin, sejenis polifenol yang terkenal.

Japanese Knotweed

Mengandungi polifenol utama yang dipanggil resveratrol, ditunjukkan mempunyai banyak manfaat kesihatan yang positif.

Lobak Ungu

Mengandungi polifenol seperti antosianin dan lutein dengan antioksidan yang kuat untuk kesihatan yang baik.

Chebulic Myrobalan (Buah Kaduka)

Juga dikenali sebagai “Raja Ayurveda”, ia menawarkan manfaat terapeutik yang luar biasa dan mengandungi polifenol penting seperti asid galik dan asid elagik.

Buah Delima

Penuh dengan nutrien penting termasuklah elagitanin, asid elagik dan flavonoid.

Anggur Hitam

Kaya dengan nutrien dan penuh dengan antioksidan, polifenol dan vitamin C

Hampas Anggur dan Anggur Merah

Mengandungi paras polifenol yang tinggi seperti proantocyanidin di mana ia menawarkan kuasa antioksidan yang hebat.

Apakah Perbezaan Antara #VivixShaklee dan #Res-VShaklee?

Shaklee telah mencipta campuran polifenol dari sumber semula jadi yang lebih seimbang dengan kepelbagaian polifenol yang menyerupai polifenol berspektrum luas daripada alam semula jadi. Sebagai tambahan kepada polifenol berkuasa dari anggur muscadine, ResV kini mengandungi polifenol dari delima, ekstrak anggur merah, chebulic myrobalan dan banyak lagi. Berdasarkan data daripada kajian ke atas polifenol dan ResVeratrol, kami menambahbaik keseimbangan ResVeratrol dan polifenol untuk menghasilkan profil polifenol yang lebih aktif.

Bagaimana Formula Res-V 30% Lebih Power Daripada Vivix?

Spektrum polifenol sudah berubah daripada Vivix dan jumlah polifenol bagi setiap hidangan juga dipertingkatkan. Dalam satu kajian makmal, formulasi ResV menunjukkan 30% lebih berkuasa dalam merencatkan pembentukan protein AGE berbanding Vivix. Perbezaan kuasa ini yang dikesan melalui esei AGE berlaku kerana terdapat perubahan pada spektrum polifenol kerana perbandingan saksama dibuat ke atas penghantaran polifenol. Buktinya kini masih dalam ujian.

Res-V Shaklee

Res-V untuk Siapa?

ResV direka untuk semua orang yang inginkan kehidupan sihat dan sejahtera serta mereka yang sentiasa sibuk. Anda boleh bawa dan ambil ResV ke mana saja, pada bila-bila masa. ResV tidak disarankan untuk wanita hamil atau menyusukan anak atau individu di bawah umur 18 tahun.

Berapa Banyak Res-V Perlu Diambil?

Dos yang disarankan adalah 2 kapsul sehari

Bilakah Perlu Ambil Vivix dan Res-V?

Ambil Vivix setiap hari, sebaiknya dengan makanan, pada waktu pagi sebagai perlindungan untuk anda menjalani kehidupan seharian dan ambil ResV pada waktu malam sebagai pemulihan ketika tidur bagi menyokong pemulihan badan.

Cara Penyimpanan Res-V?

ResV tidak perlu disimpan di dalam peti sejuk. Kami sarankan anda menyimpannya dalam suhu di bawah 30⁰C dan terlindung daripada cahaya dan kelembapan untuk mengekalkan kesegaran serta aktiviti polifenol optimum dalam produk ini. ResV mempunyai jangka hayat 24 bulan daripada tarikh pengeluaran.

HIDUP PENUH BERSEMANGAT DAN BERTENAGA DENGAN POLIFENOL

Shaklee

Yang berminat nak dapatkan produk Shaklee jom klik terus di sini untuk BELI PRODUK SHAKLEE .Atau bagi mereka yang berminat nak Join Shaklee bersama saya boleh klik di sini pula JOIN SHAKLEE.

#projekmegablog
#shakleethrive2023
#shakleetriumph2023
#blogmegashaklee
#pengedarshakleekotakinabalu
#shaklee
#NextLevelBlogging
#ResVShaklee
#VivixShaklee

Nur Adha @Adden
Hidup untuk memberi
Shaklee Kota Kinabalu
0197987970

Penafian: Segala testimoni/ penulisan tentang produk yang dikongsi di blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatanSegala kesembuhan hanyalah dari Allah jua, suplemen hanya sebagai ikhtiar zahir sahaja.

You may also like...

2 Comments

  1. […] kita dah tahu terdapat beberapa produk Shaklee yang kaya dengan polifenol iaitu #VivixShaklee dan #Res-VShaklee ni kan. Jom kita kenal apa itu Polifenol dan apa kelebihan Polifenol ni […]

  2. […] Vivix, terdapat 2 lagi produk Shaklee yang mengandungi resveratrol iaitu #Res-VShaklee dan […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *