shaklee suplemen terbaik
Kesihatan, Shaklee

Kenapa Shaklee Suplemen Terbaik di Malaysia

Shaklee Suplemen Terbaik

Komitmen Dr. Forrest C. Shaklee untuk membantu orang lain hidup lebih sihat bermula apabila beliau mencipta multivitamin pertama di Amerika Syarikat lebih 100 tahun yang lalu. Dalam membina legasi inovasi dan sainsnya, falsafah Living in Harmony with NatureĀ® adalah tunjang jantung kepada semua yang kami lakukan. Dari produk nutrisi dan kecantikan yang terbukti secara saintifik hingga ke kemampanan alam sekitar, Shaklee telah membantu berjuta-juta orang hidup lebih sihat, lebih muda dan lebih puas dengan kehidupan.

Suplemen atau makanan tambahan ni dah lama dikenali di Malaysia. Dari jenama antarabangsa sehingga sekarang ni ada syarikat lokal juga giat menghasilkan produk berunsurkan kesihatan ini. Tapi dalam kebanjiran produk kesihatan yang pelbagai, kenapa ye saya tetap memilih Shaklee sebagai sumber suplemen saya? Meh saya kongsikan 5 sebab kenapa Shaklee Suplemen Terbaik di Malaysia.

shaklee suplemen terbaik

4 SEBAB KENAPA SHAKLEE SUPLEMEN TERBAIK DI MALAYSIA

  • Shaklee Dibuktikan Selamat

Shaklee memastikan ketulenan dan keselamatan produk-produk terjamin. 350 ujian dilakukan ke atas setiap bahan botani baru. Antara jenis ujian yang dilakukan adalah untuk pencemaran berbahaya, racun perosak dan sisa lain. Untuk memastikan kualiti dan keberkesanan produk terjamin, Shaklee turut melaksanakan lebih dari 100,000 ujian kawalan kualiti. Selain itu, untuk memastikan mutu produk kekal organik, 300 lebih ujian terhadap racun perosak dari yang diperlukan oleh Pharmacopeia Amerika Syarikat.

  • Shaklee Dibuktikan oleh Sains

Produk Shaklee disokong oleh lebih daripada 100 paten dan yang sedang dipaten. Shaklee mempunyai lebih daripada 135 kajian klinikal, kertas saintifik, dan pembentangan, termasuk Kajian Landmark dan Kajian Telomere.

Kajian Landmark, diketuai oleh penyelidik pemakanan yang terkenal, Dr. Gladys Block bersama University of California, Berkeley, merupakan salah satu kajian terbesar pengguna jangka panjang pelbagai suplemen. Kajian menunjukkan bahawa mereka yang mengambil makanan tambahan Shaklee mempunyai lebih banyak biomarker yang lebih sihat untuk jantung, otak, dan kesihatan kognitif berbanding dengan pengguna yang tidak mengambil suplemen atau pengambil suplemen bukan produk Shaklee.

Ahli Lembaga Penasihat Saintifik Shaklee Dr. Elizabeth Blackburn adalah Pemenang Hadiah Nobel dalam Perubatan dan dianggap sebagai individu terpenting dalam sains telomere. Shaklee telah bekerjasama dengan Dr. Blackburn dan terbukti bahawa menggunakan makanan tambahan Shaklee untuk jangka panjang menyebabkan penurunan kadar kependekan telomere sebanyak 40% di kalangan umur orang dewasa berbanding dengan kumpulan kawalan yang sihat.

  • Produk Non-GMO, Bebas Pengawet, Pewarna dan Bahan Perisa Tiruan

Demi memenuhi keperluan manusia yang semakin ramai setiap tahun, makanan perlu dihasilkan dengan cepat. Disebabkan tu lah, industri pertanian perlu modify biji benih ke arah yang lebih cepat dituai hasilnya. Tapi di Shaklee, setiap bahannya adalah disahkan bukan GMO melalui program ‘Identity Preserved Program’. Setiap produk Shaklee tidak langsung ditambah sebarang pengawet, pewarna dan perisa. 100% semulajadi adalah prinsip Shaklee. Sebab itulah kenapa Shaklee adalah suplemen terbaik di Malaysia.

  • Pelbagai Jenis Produk dan Set Kesihatan

Di Shaklee, terdapat pelbagai kategori produk antaranya produk kesihatan, set penjagaan kulit, set kebersihan rumah seperti Get Clean serta beberapa barangan khusus (merchandise) Shaklee. Untuk produk kesihatan, antara set yang menjadi kegemaran dan top sale adalah Set Kurus Shaklee.

Yang berminat nak dapatkan produk Shaklee jom klik terus di sini untuk BELI PRODUK SHAKLEE .Atau bagi mereka yang berminat nak Join Shaklee bersama saya boleh klik di sini pula JOIN SHAKLEE.

#projekmegablog
#shakleethrive2023
#shakleetriumph2023
#blogmegashaklee
#pengedarshakleekotakinabalu
#shaklee
#NextLevelBlogging

Nur Adha @Adden
Hidup untuk memberi
Shaklee Kota Kinabalu
0197987970

Penafian: Segala testimoni/ penulisan tentang produk yang dikongsi di blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatanSegala kesembuhan hanyalah dari Allah jua, suplemen hanya sebagai ikhtiar zahir sahaja.

You may also like...

1 Comment

  1. […] semua. Korang dah tahu kan pasal promo bulan ni. Promo yang harga rahmah tu. Ye bulan ni promo Set Kulit Cantik Harga Rahmah tengah berlangsung. Harga sangat berbaloi berbanding harga biasa dan kalau nak dapat […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *