Shaklee

9 Sebab Komuniti Shaklee Best!

Assalamualaikum

Alhamdulillah hari ni Allah berikan kesempatan buat saya untuk terus menulis di blog kesayangan. Hari ni saya nak berkongsi 9 Sebab Komuniti Shaklee ni Best dan Jadi Pilihan.

1) Shaklee memberikan kehidupan bermatlamat lebih sihat dan lebih baik

 

9 Sebab Komuniti Shaklee Best!
3 perkara asas dalam Shaklee:
PRODUK: Kami menawarkan produk yang Selamat, Terbukti dan Berkesan.
KELUARGA: Sertai Keluarga Shaklee Global yang meraikan kejayaan anda.
PELAN: Pelan Pampasan Shaklee memberi ganjaran terhadap usaha anda membantu orang lain mencipta kejayaan
 
2) Komuniti Shaklee yang adil dan tidak menindas
 
9 Sebab Komuniti Shaklee Best!
 

Dalam Shaklee, tidak kira siapa, leader atau anak buah, bonus dibayar mengikut jumlah jualan. Maksudnya jika anda leader tapi anda langsung tidak menjual, Shaklee tidak akan membayar apa-apa bonus kepada anda. Di Shaklee siapa yang berusaha akan memperolehi hasil.

 
Tiada istilah upline goyang kaki, downline kerja keras bila bersama Shaklee. Malah dalam Shaklee ada je downline yang boleh memintas rank dan bonus upline. Tiada yang mustahil.

 
3) Sistem Online Shaklee di hujung jari
 
 
9 Sebab Komuniti Shaklee Best!

 

Dah mendaftar sebagai ahli Shaklee dan nak tahu lebih banyak mengenai Shaklee? Mudah sahaja, Shaklee kini menyediakan platform online. Boleh diakses melalui komputer, laptop mahupun telefon bimbit pada bila-bila masa dan di mana sahaja asalkan ada line internet. Nak order barang? Klik klik sahaja. Nak baca info produk? Klik klik sahaja. Mudahkan bersama komuniti Shaklee.
 
4) Budaya ilmu dalam Komuniti Shaklee
 
9 Sebab Komuniti Shaklee Best!
 

Pihak Shaklee Homes sendiri menyediakan platform khas buat para distributor Shaklee menggunakan platform Telegram. Setiap chanel berbeza mengikut produk. Selain Shaklee ada menyediakan kelas-kelas daripada pakar-pakar seperti pakar nutrisi dan saintis Shaklee (saintis Shaklee ni datang dari USA), team kami juga ada uruskan kelas-kelas bersama pakar dalam bidangnya.

Contohnya kelas bersama Dr Hafiz Sulaiman (doktor perubatan,pakar dalam allergy, histamin dan lain-lain), Dr Redza (seorang saintis tempatan yang mengamalkan nutraceuticals) dan beberapa doktor tempatan lagi. 
 
5) Ukhuwah di dalam komuniti Shaklee
 
9 Sebab Komuniti Shaklee Best!

 

 
Saya berada dalam team Master Norita iaitu team Euphoria. Di dalam Euphoria ni banyak team-team lain di bawah Master-Master lain. Walaupun berbeza team tapi ukhuwah dan kemesraan yang terjalin ibarat satu keluarga. Ada kala pertemuan bertemu muka ketika konvensyen atau trip Shaklee. Ada ketika pertemuan hanya di medan online. Namun itu semua tidak menjadi persoalan besar. Bila bertemu rasa keterikatan kekeluargaan sangat erat.
 
6) Transformasi Diri
 
Berada dalam komuniti Shaklee, saya nampak perubahan ketara berlaku bagi diri saya. Bila kami diberikan Master Checklist untuk amalan kerohanian, amalan bisnes serta peringatan tentang kepentingan menjadi distributor yang bagus banyak membuka mata saya. 
 
Kita dihantar ke dunia bukan sekadar untuk menjalani hidup di dunia tetapi adalah menjadi hamba Allah. Maka berniaga bersama Shaklee adalah jalan yang Allah pilih untuk saya lalui. Bagaimana nak menjadi hamba Allah yang taat dan baik melalui perniagaan mencontohi sahabat Rasulullah saw iaitu Abd Rahman bin Auf in shaa Allah. Doakan saya ye.
 
7) Bisnes Berjemaah 
 
9 Sebab Komuniti Shaklee Best!

 

Dalam team Shaklee, kehadiran mentor-mentor sangat membantu kami dalam memastikan momentum berbisnes sentiasa ada. Tazkirah, kata semangat malah teguran yang sering diberikan membuatkan kami rasa sentiasa nak memberi yang terbaik dalam servis bisnes Shaklee ini. Alhamdulillah kerana Allah mengurniakan kami mentor-mentor yang awesome.
 
8) Reward and recognition
 
9 Sebab Komuniti Shaklee Best!

 

Antara yang seronok berada dalam komuniti Shaklee adalah bila Shaklee menyediakan pelbagai insentif. Salah satu insentif yang saya nak kongsikan adalah Car Bonus. Eh jangan silap, Shaklee tak beri kereta tau. Tapi untuk Car Bonus ni, seseorang tu perlu mencapai minima level Supervisor terlebih dahulu. Kemudian perlu mematuhi kelayakan yang diminta oleh pihak Shaklee. Jika syarat kelayakan telah dipatuhi, Shaklee akan membayar sejumlah amoun mengikut kelayakan pembayaran. Bayaran ini tidak statik, mengikut performance bulanan kita.
 
9) Career Development dalam komuniti Shaklee
 
9 Sebab Komuniti Shaklee Best!


Dalam Shaklee, kami dibimbing dan diajar bagaimana untuk membina career development. Dengan adanya Career Development Plan, ia sangat membantu untuk kita menilai sejauhmana bisnes yang kita bina. Dan pada masa yang sama, kita dapat membuat target untuk memajukan bisnes kita sendiri. 

Ini antara sebab kenapa komuniti Shaklee ni best sangat. Jika ada yang berminat nak bersama-sama saya menyertai Shaklee, boleh je direct komen atau pm saya di 019-7987970.

Yang berminat nak dapatkan produk Shaklee jom klik terus di sini untuk BELI PRODUK SHAKLEE .Atau bagi mereka yang berminat nak Join Shaklee bersama saya boleh klik di sini pula JOIN SHAKLEE.

#projekmegablog
#shakleethrive2023
#shakleetriumph2023
#blogmegashaklee
#pengedarshakleekotakinabalu
#shaklee
#NextLevelBlogging

Nur Adha @Adden
Hidup untuk memberi
Shaklee Kota Kinabalu
0197987970

Penafian: Segala testimoni/ penulisan tentang produk yang dikongsi di blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatanSegala kesembuhan hanyalah dari Allah jua, suplemen hanya sebagai ikhtiar zahir sahaja.

 

Penafian: Segala testimoni/ penulisan tentang produk yang dikongsi di blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

You may also like...

1 Comment

  1. […] Jadi kalau nak untung kena cari plan bisnes yang bermodal rendah. Shaklee jawapan untuk saya. Hanya mendaftar RM35 dan korang dah boleh bergelar Pengedar Bebas Shaklee ATAU Beli produk Shaklee bernilai […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *